SC Ambroci SRL este  unic distribuitor al marcii Ahmad Tea  în România de peste zece ani.

Ahmad Tea Ltd este cea mai veche companie de familie, producătoare de ceai, din Marea Britanie. Fondată în 1986, cu sediul situat în Londra, având principala linie de producție în regiunea Hampshire în Southampton, compania mai deține fabrici în Sri Lanka, India, Rusia și Ucraina. Inca de la înființare, calitatea ceaiului a fost pusa mai presus de ambițiile comerciale. Toate eforturile proprietarilor și personalului Ahmad Tea se concentrează pe crearea de amestecuri de ceai magnifice.

 

Englezii au făcut din ceai una dintre cele mai populare băuturi din Occident adăugând propria lor „formulă” de a bea ceaiul perfect. Colecțiile Ahmad Tea Premium reprezinta diverse amestecuri înrădăcinate în cultura ceaiului, profund legate de modul de viață britanic. Atitudinea respectuoasă pentru produsele de înaltă calitate, care necesită o abordare delicata este reflectată cu succes în excelente amestecuri de ceai Ahmad Tea.

Probe de bază, din fiecare amestec de ceai Ahmad sunt stocate într-un birou central în Southampton și sunt actualizate anual, după confirmarea identității lor de către o comisie formată din degustătorul șef de ceai (William Manning), directorul de producție și președintele companiei. Calitatea degustătorilor de ceai Ahmad Tea Londra este dovedita de faptul că ceaiurile Ahmad Tea cu bergamota sunt considerate a fi cele mai bune din lume.

În ciuda faptului că astăzi ceaiul este cultivat în mai mult de treizeci de țări, compania Ahmad Tea foloseste în amestecurile sale de ceai negru doar cele mai bune soiuri din Sri Lanka, India și Kenya. În amestecurile de ceai verde, doar cele mai bune ceaiuri din China. Datorită condițiilor climatice ideale si vasta experienta, în aceste țări sunt cultivate  ceaiuri de cea mai înaltă calitate.

Ca urmare a unei astfel de abordari a calității, Ahmad Tea este un membru al Consiliului de ceai din Marea Britanie, UKTC, posibilitate pe care o au doar acele companii, ale căror producție și activitate economica este plasata in Marea Britanie. Ahmad Tea a corespunde celor mai înalte standarde ale UKTC de mai bine de 20 de ani. Compania Ahmad Tea Ltd. are, de asemenea, certificatul ISO 9001: 2000, care este recunoscut pe plan internațional, certificat, care atestă calitatea înaltă a tuturor etapelor proceselor de producție.

Ahmad Tea Ltd este membru permanent al Biroului de Ceai Britanic și al Asociației Britanice de Ceai. In prezent linia de productie Ahmad Tea include mai mult de 200 de articole, populare în 70 de țări ale lumii. Expert recunoscut in domeniu, ofera pe piata doar amestecuri tradiționale de înaltă calitate, datorita inovațiilor ceaiului de elită. Buchetul si aroma neobișnuita a ceaiurilor Ahmad Tea, permanența calității de-a lungul deceniilor, utilizarea experienței celor mai buni de degustători de ceai britanici și inovațiile în producție – toate acestea confirmă reputația Ahmad Tea de a fi un ceai englezesc excelent.