Care este diferenta intre ceaiul negru, verde, negru de fructe, de fructe sau din plante?

Multa lume ne intreaba care este diferenta intre diversele arome ale ceaiurilor Ahmad. De aceea, am decis sa impartasim cu voi cateva aspecte, care va vor ghida in minunata lume a ceaiurilor.

Sa incepem cu ceaiul negru si ceaiul verde, doua dintre cele mai populare varietati. Cand discutam despre ceai, trebuie sa incepem cu planta Camellia Sinensis,  care este sursa atat a ceaiului negru, cat si a ceaiului verde. Ambele sortimente sunt extrase din aceiasi parte a plantei si anume frunzele pline de prospetime si savoare. Ceea ce difera este procesul de prelucrare.

 Ceaiul Negru

Ceai negru

Ceaiul negru se obtine in urma taierii sau rolarii frunzelor, astfel fiind eliberate  toate sucurile si enzimele. Sucul obtinut incepe un proces de oxidare, in urma caruia isi schimba culoarea din, maro in negru si primeste o aroma consitenta, de o calitate exceptionala.

Ceaiul Verde

ceai verde

Ceaiul verde trece printr-un proces similar cu ceaiul negru, cu diferenta ca plantele sunt initial incalzite la temperaturi foarte ridicate. Acest lucru distruge enzimele naturale, ceea ce impiedica procesul de oxidare.  Astfel, va putem pune la dispozitie o gama delicioasa de ceaiuri, de la gustul pur  de ceai verde, pana la aromatele ceaiuri de kiwi sau capsuni.


Ahmad va pune la dispozitie si o variata gama de arome de ceai negru, care au in plus adaugata savoarea fructelor proaspete. Va oferim si delicioase infuzii de ceai, care nu au un caracter traditional, dar se bucura de aceasi calitate a ingredientelor naturale. Ele intregesc gama noastra de produse, astfel putand sa multumim fiecare iubitor de ceai, indiferent de alegerea facuta!